Bolu Rehberlik ve Araştırma Merkezi


Vizyon: Rehberlik, psikolojik danışmanlık ve özel eğitim hizmetlerini, kolay ve hızlı bir şekilde, ihtiyacı olan tüm öğrenci ve velilere ulaştıran örnek bir merkez olmaktır.

Misyon: Türk Milli Eğitim’inin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda Psikolojik danışma, rehberlik, özel eğitim hizmetleriyle bireylerin gelişimlerini desteklemek, tanılama, araştırma, geliştirme çalışmalarıyla meslek alanına katkı sağlamak, yeni ihtiyaçlar oluşturmak, koruyucu ruh sağlığı ve psikolojik yardım alma anlayışını yerleştirmek, özel eğitim gerektiren bireylerin genel ve mesleki eğitim görme haklarını kullanabilmelerini sağlamak, hizmetlerden yararlanımı en üst düzeyde gerçekleştirmek ve hizmet alanında öncü bir kurum olmaktır.

Başarılar:

Pansiyon Bilgileri:
Saatler: Kurumumuz 08:30-12:30 ile 13:30-17:30 saatleri arasında hafta içi hizmet vermektedir.
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: The Sound Of Silence (Sessizliğin Sesi)(Tamamlandı) İletişimin doğası, konuşma ve işitme iletişimidir. Bu gerçeğe odaklanıldığında; işitme engeli,işitme güçlüğü çeken, işitme kaybı yaşayan insanlar ve işiten insanlar arasında dilbilimsel-kültürel farklar ve iletişim farklılıkları yaşanmaktadır.Bu farklılıklar işitme engelli insanların topluma katılımını olumsuz yönde etkilemektedir.Projemizin amaçları, toplumun her alanında engelli bireylerle muhatap olacak kişilere: •İşitme engelli bireylerin farkındalığını sağlamak, •İşaret dilinin öğrenilmesini kolaylaştırıp yaygınlaştırma, •Uluslararasında işitme engelli bireylere farklı kültürlerin işaret dillerini tanıtmaktır. Bu amaçlar doğrultusunda işiten insanlara, işitme engelli bireyler hakkında farkındalık kazanması için uzman kişiler tarafından seminerler verilecek, broşür hazırlanacak, yerel basına makaleler yazılacak, işitme engelli bireylerle muhatap olacak kişilere işaret dili eğitimi verilecektir. İşitme engelli bireylere yönelik işaret dili ile hazırlanan videolar ile desteklenen web sitesi kurularak, işitme engelli bireylerin toplumsal gelişmeleri ve kendilerine yönelik etkinlikleri takip etmeleri sağlanacaktır. Aynı zamanda işaret dili ile hazırlanan kitaplar basılacaktır. Bu çalışmalar doğrultusunda işitme engelli bireylerin topluma katılımı arttırılacak ve bu bireylerin farklı işaret dillerini tanımaları sağlanacaktır.
Diğer Hususlar: Bolu Ram 1. Hizmet Bölgesi 4. Hizmet alanındadır.Zorunlu Hizmet kapsamında olup Süresi 7 Yıl´dır. Hizmet Puanı:14

Telefon - 0 374 222 76 66

Belgegeçer - 13241612

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://ram.meb.k12.tr

Adres - Tabaklar Mahallesi Cumhuriyet Cad. Anadolu Sokak No7/1 Merkez/BOLU

Öğretmen :15
Öğrenci :676
Derslik :12
Konferans Salonu :1
Toplantı Salonu :1
Müzik Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :150
Öğretim Şekli :Araştırma Merkezi

Yerleşim Yeri - Bolu Merkez Tabaklar Mah.

Adres - Tabaklar Mahallesi Cumhuriyet Cad. Anadolu Sokak No7/1 Merkez/BOLU

Ulaşım Cumhuriyet Caddesinden geçen Bolu Belediyesi Üniversite ,Sümer Mah. Dağkent Mah. otobüsleri (7,7B,3 No) ulaşım sağlanabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Bolu Merkez